O porto da Coruña alcanzou este ano o seu mellor rexistro en importación de cereais, con 2,5 millóns de toneladas, segundo datos expostos con motivo da asemblea xeral da Asociación Galega de Fabricantes de Alimentos Compostos (Agafac), celebrada na sede da Autoridade Portuaria.
Nela, o seu presidente, Martín Fernández Prado, agradeceu a aposta do sector polo porto da Coruña, subliñando que a chegada do tren e os investimentos dos operadores permitirán manter o crecemento do movemento de cereais en Punta Langosteira.
Pola súa banda, o presidente de Agafac, José Luís Rey, referiuse tamén ao traballo conxunto coa Autoridade Portuaria, nun contexto de incerteza para o sector por mor da escalada de prezos e a guerra de Ucraína.
Rey sinalou como principais obxectivos da entidade para 2023 o reforzo dos proxectos de I+D en materia de seguridade alimentaria, para manter a calidade óptima dos pensos, así como a dixitalización, a sustentabilidade, a economía circular, o benestar animal e a redución do uso de antibióticos e dos gases de efecto invernadoiro.