InicioSOCIEDADEA Coruña faise un oco nos premios de Alta Cociña de Madrid

A Coruña faise un oco nos premios de Alta Cociña de Madrid

Publicada o

Por editor

martes 18 de abril terá lugar a final do XI Premio de Alta Cociña da escola Le Cordon Bleu Madrid, na capital española. Nela participará o mozo galego de 19 anos Mateo de Miguel Blanco Martí, estudante do centro CEIP Paseo das Pontes da Coruña.

A final é en directo, dura 4 horas e compiten 10 finalistas que terán que enfrontarse a un xurado moi esixente entre os que se encontra Nacho Manzano, o famoso chef que xa conta con dúas Estrelas Michelín. Pero para chegar ata ela tamén necesitou do apoio do público, mediante plataformas como Facebook onde arrasou con 2.015 votos, o que máis coseguiu neste edición.

A final consistirá na elaboración dun plato cunha base común, polo de corral en salsa, peituga contisée e tartaleta de verudras, pero empregando técnicas libres e os ingredientes que elixan para así demostrar a súa técnica e creatividade.

O gañador, que se anunciará o mércores 22 de abril, optará a unha beca de estudos valorada en máis de 23.000€ e o seu centro recibirá unha axuda económica de 1.500€. O segundo clasificado terá acceso a unha beca de estudos de 8.500€.

ÚLTIMAS

Tiruleque rende homenaxe á Repichoca no seu novo disco e no concerto no Colón

Tiruleque saca á venda o que será o seu quinto disco de estudio. Tras...

A Xunta cifra en máis de 5.000 as vivendas planificadas na Coruña para 2028

A conselleira de Vivenda e Planificación de Infraestruturas, María Martínez Allegue, cifrou en máis...

A Xunta afirma que son as cidades galegas as que deben dicir o funcionamento das VTC: “Respectarémolo”

Mentres o Concello avanza na ordenanza de mobilidade que fixe as normas para os...

O PP critica que a Universidade da Coruña teña a bandeira palestina: “Busca a confrontación”

O portavoz do PPdeG no Parlamento galego, Alberto Pazos, tachou de "grave ataque ao...

DEIXAR UN COMENTARIO

Please enter your comment!
Please enter your name here