InicioSOCIEDADEA Deputación da Coruña exhibe paisaxe e gastronomía como "fío condutor" da...

A Deputación da Coruña exhibe paisaxe e gastronomía como “fío condutor” da súa nova campaña turística

Publicada o

Por europapress

Deputación da Coruña presentou este mércores en FITUR a súa nova campaña turística denominada ‘Unha paisaxe que sabe’, na que exhibe a paisaxe e a gastronomía da provincia como fío condutor, dous dos elementos que máis destacan os turistas que pasan por esta zona. Así o deu a coñecer o vicepresidente e responsable de Turismo da Deputación da Coruña, Xosé Regueira, durante a súa intervención na presentación desta campaña turística, que se produciu na ‘caseta’ de Galicia en Ifema. Na súa intervención, Regueira asegurou que a Deputación da Coruña é consciente do “potencial turístico” de Galicia e da “gran diversidade de experiencias das que se pode gozar“. “Tamén somos conscientes dos elementos que destacan as persoas que veñen coñecernos e dous deles son os que serven de fío condutor á nova campaña da Deputación, que son a paisaxe e a gastronomía“, reivindicou.

UNHA EXPERIENCIA ÚNICA

Respecto diso, o vicepresidente da Deputación apostou por presentar a provincia “a través dunha experiencia única”: “Onde o perfil das súas paisaxes se converte na orixe dunha gastronomía inigualable”. Montañas, ríos e costas non só debuxan o horizonte, senón que tamén alimentan unha tradición gastronómica que nace dunha terra fértil e dos seus xenerosos mares e rías. Por iso, na nosa campaña para o ano 2025, cada curva da paisaxe reflicte a esencia dos sabores locais, onde a natureza esculpe non só a vista, senón tamén o padal”, engadiu.

Así mesmo, destacou que A Coruña dispón de “unha paisaxe auténtica e xerador de sentimentos, habitada por xente que aínda hoxe, afortunadamente, vive e traballa nela”. “Acolledora e respectuosa con todas aquelas persoas que veñen co ánimo de valorar e de respectar o enorme valor do que lles imos a compartir”, puxo en valor. Aquí, o vicepresidente da Deputación dedicou unhas palabras á cociñeira Lucía Freitas, protagonista desta nova campaña para 2025, á que definiu como “un emblema da gastronomía de Galicia e da memoria, reparación e empoderamento de quen realmente gardaron a esencia das mulleres que cociñaron durante centos de anos no territorio”.

O DEPORTE COMO PROTAGONISTA

Na presentación da campaña para 2025 tamén interviñeron responsables da Xunta de Galicia, concellos, o Goberno central, así como o encargado de Deportes da Deputación, Antonio Leira, que tamén destacou o papel do deporte nesta nova promoción turística. Así, puxo en valor a “vía verde” na que está a traballar a Deputación para potenciar a práctica do deporte como un valor turístico.

ÚLTIMAS

A UDC destaca o apoio do pleno a Medicina: “Reforza a vontade de traballar na proposta”

O reitor da Universidade da Coruña (UDC), Ricardo Cao, mostrouse "moi satisfeito" polo apoio "unánime"...

Máis control no consumo de alcol en menores na Coruña

Axentes do Corpo Nacional de Policía e da Policía Local puxeron en marcha un...

O longo pleno sacou adiante a nova Taxa Turística, a ordenanza das VUT e a de mobilidade sostible

Longo pleno en María Pita. Máis de 9 horas de pleno (cun par de...

Noites do Porto mergullarase máis que nunca no ecosistema coruñés

Acolleu onte o mítico Bristol (na rúa Torreiro), a presentación do diverso festival Noites...