InicioSOCIEDADEA Deputación da Coruña exhibe paisaxe e gastronomía como "fío condutor" da...

A Deputación da Coruña exhibe paisaxe e gastronomía como “fío condutor” da súa nova campaña turística

Publicada o

Por europapress

Deputación da Coruña presentou este mércores en FITUR a súa nova campaña turística denominada ‘Unha paisaxe que sabe’, na que exhibe a paisaxe e a gastronomía da provincia como fío condutor, dous dos elementos que máis destacan os turistas que pasan por esta zona. Así o deu a coñecer o vicepresidente e responsable de Turismo da Deputación da Coruña, Xosé Regueira, durante a súa intervención na presentación desta campaña turística, que se produciu na ‘caseta’ de Galicia en Ifema. Na súa intervención, Regueira asegurou que a Deputación da Coruña é consciente do “potencial turístico” de Galicia e da “gran diversidade de experiencias das que se pode gozar“. “Tamén somos conscientes dos elementos que destacan as persoas que veñen coñecernos e dous deles son os que serven de fío condutor á nova campaña da Deputación, que son a paisaxe e a gastronomía“, reivindicou.

UNHA EXPERIENCIA ÚNICA

Respecto diso, o vicepresidente da Deputación apostou por presentar a provincia “a través dunha experiencia única”: “Onde o perfil das súas paisaxes se converte na orixe dunha gastronomía inigualable”. Montañas, ríos e costas non só debuxan o horizonte, senón que tamén alimentan unha tradición gastronómica que nace dunha terra fértil e dos seus xenerosos mares e rías. Por iso, na nosa campaña para o ano 2025, cada curva da paisaxe reflicte a esencia dos sabores locais, onde a natureza esculpe non só a vista, senón tamén o padal”, engadiu.

Así mesmo, destacou que A Coruña dispón de “unha paisaxe auténtica e xerador de sentimentos, habitada por xente que aínda hoxe, afortunadamente, vive e traballa nela”. “Acolledora e respectuosa con todas aquelas persoas que veñen co ánimo de valorar e de respectar o enorme valor do que lles imos a compartir”, puxo en valor. Aquí, o vicepresidente da Deputación dedicou unhas palabras á cociñeira Lucía Freitas, protagonista desta nova campaña para 2025, á que definiu como “un emblema da gastronomía de Galicia e da memoria, reparación e empoderamento de quen realmente gardaron a esencia das mulleres que cociñaron durante centos de anos no territorio”.

O DEPORTE COMO PROTAGONISTA

Na presentación da campaña para 2025 tamén interviñeron responsables da Xunta de Galicia, concellos, o Goberno central, así como o encargado de Deportes da Deputación, Antonio Leira, que tamén destacou o papel do deporte nesta nova promoción turística. Así, puxo en valor a “vía verde” na que está a traballar a Deputación para potenciar a práctica do deporte como un valor turístico.

ÚLTIMAS

Dous Combinados da AFAC e das Mariñas participarán nun Torneo Solidario no Fútbol da Costa

Acodía o presidentda Asociación de Clubs de Fútbol da Coruña (AFAC), Juan Vázquez, (Toño...

A Coruña acolle este sábado unha nova edición do programa solidario ‘A Radio Conta’

A Coruña acolle este sábado, día 27, unha nova edición do programa solidario 'A...

Máis de 200 persoas benefícianse dun programa da Asociación de Loita contra as Enfermidades do Ril na Coruña

Un total de 225 persoas con enfermidade renal crónica resultaron beneficiarias dun programa da...

O BNG esixe no Congreso garantir o funcionamento nocturno do aeroporto de Alvedro

O deputado do BNG no Congreso Néstor Rego rexistrou iniciativas para reclamar ao Goberno...