InicioSOCIEDADEA Deputación da Coruña exhibe paisaxe e gastronomía como "fío condutor" da...

A Deputación da Coruña exhibe paisaxe e gastronomía como “fío condutor” da súa nova campaña turística

Publicada o

Por europapress

Deputación da Coruña presentou este mércores en FITUR a súa nova campaña turística denominada ‘Unha paisaxe que sabe’, na que exhibe a paisaxe e a gastronomía da provincia como fío condutor, dous dos elementos que máis destacan os turistas que pasan por esta zona. Así o deu a coñecer o vicepresidente e responsable de Turismo da Deputación da Coruña, Xosé Regueira, durante a súa intervención na presentación desta campaña turística, que se produciu na ‘caseta’ de Galicia en Ifema. Na súa intervención, Regueira asegurou que a Deputación da Coruña é consciente do “potencial turístico” de Galicia e da “gran diversidade de experiencias das que se pode gozar“. “Tamén somos conscientes dos elementos que destacan as persoas que veñen coñecernos e dous deles son os que serven de fío condutor á nova campaña da Deputación, que son a paisaxe e a gastronomía“, reivindicou.

UNHA EXPERIENCIA ÚNICA

Respecto diso, o vicepresidente da Deputación apostou por presentar a provincia “a través dunha experiencia única”: “Onde o perfil das súas paisaxes se converte na orixe dunha gastronomía inigualable”. Montañas, ríos e costas non só debuxan o horizonte, senón que tamén alimentan unha tradición gastronómica que nace dunha terra fértil e dos seus xenerosos mares e rías. Por iso, na nosa campaña para o ano 2025, cada curva da paisaxe reflicte a esencia dos sabores locais, onde a natureza esculpe non só a vista, senón tamén o padal”, engadiu.

Así mesmo, destacou que A Coruña dispón de “unha paisaxe auténtica e xerador de sentimentos, habitada por xente que aínda hoxe, afortunadamente, vive e traballa nela”. “Acolledora e respectuosa con todas aquelas persoas que veñen co ánimo de valorar e de respectar o enorme valor do que lles imos a compartir”, puxo en valor. Aquí, o vicepresidente da Deputación dedicou unhas palabras á cociñeira Lucía Freitas, protagonista desta nova campaña para 2025, á que definiu como “un emblema da gastronomía de Galicia e da memoria, reparación e empoderamento de quen realmente gardaron a esencia das mulleres que cociñaron durante centos de anos no territorio”.

O DEPORTE COMO PROTAGONISTA

Na presentación da campaña para 2025 tamén interviñeron responsables da Xunta de Galicia, concellos, o Goberno central, así como o encargado de Deportes da Deputación, Antonio Leira, que tamén destacou o papel do deporte nesta nova promoción turística. Así, puxo en valor a “vía verde” na que está a traballar a Deputación para potenciar a práctica do deporte como un valor turístico.

ÚLTIMAS

As traballadoras das residencias privadas reclaman mellores condicións para poder dar unha atención de calidade

Nova mobilización polas rúas da Coruña (é raro día que non haia colectivo denunciando...

As traballadoras da Rede de Escolas Infantís Municipais sacan a careta a Borrego

Despois de meses esperando que o Concello cumprise as súas preguntas, as traballadoras da...

Comeza a actividade presencial na Axencia de Intelixencia Artificial na Coruña

A Agencia Española de Supervisión de Inteligencia Artificial (Aesia) celebrou este venres o seu...