InicioSOCIEDADEPersoal da UDC crea arrecifes con cunchas de vieira de restaurantes con...

Persoal da UDC crea arrecifes con cunchas de vieira de restaurantes con estrela Michelin

Publicada o

Por europapress

Un equipo do Centro de Investigación en Tecnoloxías Navais e Industriais, con sede no campus industrial de Ferrol da Universidade da Coruña (UDC), desenvolveu unha investigación que vincula a alta cociña galega coa restauración de ecosistemas mariños. Foi, informa o reitorado coruñés, ao reutilizar cunchas de bivalvos procedentes de restaurantes con estrela Michelin como material sustentable para a construción de arrecifes artificiais.

O traballo foi publicado na International Journal of Gastronomy and Food Science (Elsevier, 2025), unha recoñecida revista de gastronomía científica. No estudo abórdase como vincular a innovación gastronómica coa sustentabilidade na contorna mariña. O equipo autor do mesmo demostrou que os restos poden utilizarse como compoñentes de ecoformigóns, onde substitúen ata un 20 % do árido groso tradicional sen alterar a resistencia dos materiais.

ÚLTIMAS

A creadora de contido @afropoderossa denuncia un acto de racismo na Pelícano

A Coruña, cidade onde ninguén é forasteiro, en pleno século XXI. Onde aínda pasan...

Os traballadores municipais de Cambre volveron saír á rúa ante a paralización das negociacións coa nova alcaldesa

Non decae, nin mellora, o conflito laboral que se vive no seo do Concello...

Nova multitudinaria manifestación na Coruña trala xornada de folga xeral por Palestina

Valoración máis que positiva da xornada de folga xeral e das mobilizacións deste 15...

Os VTC poderán circular pola Zona de Baixas Emisións da Coruña nas mesmas condicións que os taxis

O Tribunal Superior de Xustiza de Galicia (TSXG) adoptou a medida cautelar interesada por...