A elaboración do restaurante O Cabo da Coruña, liderado por Ramón Rodríguez, coroouse como a mellor tortilla de patacas no XVII Campionato de España que se celebrou no marco da feira Alacante Gastronómica que ten lugar en Fira Alacant-IFA. O segundo premio recaeu en Alejandro Oliveira de la Falda (Madrid) e o terceiro premio logrouno Samu Curbeira, de Café Ankha do Ferrol.
“Trátase dunha tortilla moi sinxela, que non ten nada de especial, que gusta a todos“, dixo o gañador, Ramón Rodríguez. “O máis difícil foi a competencia, e o gran nivel de todos os participantes”, indicou. O equipo que liderou Rodríguez espera e confía en que o público e clientes valore este premio, que “supón un gran recoñecemento a todos os anos de traballo que levamos acumulados neste mundo da gastronomía”.
O presidente, Rafael García Santos, manifestou que houbo un “alto nivel” onde un gran número de tortillas superou a puntuación de oito, “o que demostra a dificultade de determinar ao campión desta edición”. En total foron 21 os competidores, deles, seis galegos: dous da Coruña, dous de Betanzos, un de Ferrol e outro de Coirós, todos da provincia da Coruña.