InicioSOCIEDADEA Deputación da Coruña exhibe paisaxe e gastronomía como "fío condutor" da...

A Deputación da Coruña exhibe paisaxe e gastronomía como “fío condutor” da súa nova campaña turística

Publicada o

Por europapress

Deputación da Coruña presentou este mércores en FITUR a súa nova campaña turística denominada ‘Unha paisaxe que sabe’, na que exhibe a paisaxe e a gastronomía da provincia como fío condutor, dous dos elementos que máis destacan os turistas que pasan por esta zona. Así o deu a coñecer o vicepresidente e responsable de Turismo da Deputación da Coruña, Xosé Regueira, durante a súa intervención na presentación desta campaña turística, que se produciu na ‘caseta’ de Galicia en Ifema. Na súa intervención, Regueira asegurou que a Deputación da Coruña é consciente do “potencial turístico” de Galicia e da “gran diversidade de experiencias das que se pode gozar“. “Tamén somos conscientes dos elementos que destacan as persoas que veñen coñecernos e dous deles son os que serven de fío condutor á nova campaña da Deputación, que son a paisaxe e a gastronomía“, reivindicou.

UNHA EXPERIENCIA ÚNICA

Respecto diso, o vicepresidente da Deputación apostou por presentar a provincia “a través dunha experiencia única”: “Onde o perfil das súas paisaxes se converte na orixe dunha gastronomía inigualable”. Montañas, ríos e costas non só debuxan o horizonte, senón que tamén alimentan unha tradición gastronómica que nace dunha terra fértil e dos seus xenerosos mares e rías. Por iso, na nosa campaña para o ano 2025, cada curva da paisaxe reflicte a esencia dos sabores locais, onde a natureza esculpe non só a vista, senón tamén o padal”, engadiu.

Así mesmo, destacou que A Coruña dispón de “unha paisaxe auténtica e xerador de sentimentos, habitada por xente que aínda hoxe, afortunadamente, vive e traballa nela”. “Acolledora e respectuosa con todas aquelas persoas que veñen co ánimo de valorar e de respectar o enorme valor do que lles imos a compartir”, puxo en valor. Aquí, o vicepresidente da Deputación dedicou unhas palabras á cociñeira Lucía Freitas, protagonista desta nova campaña para 2025, á que definiu como “un emblema da gastronomía de Galicia e da memoria, reparación e empoderamento de quen realmente gardaron a esencia das mulleres que cociñaron durante centos de anos no territorio”.

O DEPORTE COMO PROTAGONISTA

Na presentación da campaña para 2025 tamén interviñeron responsables da Xunta de Galicia, concellos, o Goberno central, así como o encargado de Deportes da Deputación, Antonio Leira, que tamén destacou o papel do deporte nesta nova promoción turística. Así, puxo en valor a “vía verde” na que está a traballar a Deputación para potenciar a práctica do deporte como un valor turístico.

ÚLTIMAS

A lingua galega revive nos cemiterios

Menos do 1% das lousas dos camposantos coruñeses están en galego, pero a...

O futuro da fachada marítima da Coruña en xogo

Este venres, despois de varios meses de comparecencias na Comisión da Fachada Marítima de...

Presentan no Casino o número XXII da revista histórica Nalgures

Este xoves 30 de xaneiro ás 20 horas, o local do Sporting Club Casino...

Convocan a presentación das Marchas Republicanas de Galicia

O vindeiro sábado 25 de xaneiro, de 18:00 a 20:00 horas, presentaranse as Marchas...