InicioSOCIEDADEA Coruña faise un oco nos premios de Alta Cociña de Madrid

A Coruña faise un oco nos premios de Alta Cociña de Madrid

Publicada o

Por editor

martes 18 de abril terá lugar a final do XI Premio de Alta Cociña da escola Le Cordon Bleu Madrid, na capital española. Nela participará o mozo galego de 19 anos Mateo de Miguel Blanco Martí, estudante do centro CEIP Paseo das Pontes da Coruña.

A final é en directo, dura 4 horas e compiten 10 finalistas que terán que enfrontarse a un xurado moi esixente entre os que se encontra Nacho Manzano, o famoso chef que xa conta con dúas Estrelas Michelín. Pero para chegar ata ela tamén necesitou do apoio do público, mediante plataformas como Facebook onde arrasou con 2.015 votos, o que máis coseguiu neste edición.

A final consistirá na elaboración dun plato cunha base común, polo de corral en salsa, peituga contisée e tartaleta de verudras, pero empregando técnicas libres e os ingredientes que elixan para así demostrar a súa técnica e creatividade.

O gañador, que se anunciará o mércores 22 de abril, optará a unha beca de estudos valorada en máis de 23.000€ e o seu centro recibirá unha axuda económica de 1.500€. O segundo clasificado terá acceso a unha beca de estudos de 8.500€.

ÚLTIMAS

Solicitan a retirada da Medalla de Ouro ao mérito no traballo ao Conde de Fenosa

Volve o sociólogo, investigador e vítima do franquismo Manuel Monge González, a rexistrar unha...

A Policía propón sancionar a 165 afeccionados polos altercados do Dépor-Málaga

A Policía elevou a un total de 165 afeccionados as propostas de sanción polos...

“O Concello non ten vontade de solucionar a folga dos conserxes”

Continúa activa por segunda fin de semana a folga dos conserxes das instalacións deportivas...

Chayanne e Leiva actuarán na Coruña en diferentes espectáculos programados para 2025

Leiva actuará na Coruña o 12 de xullo de 2025, dentro da súa xira...

DEIXAR UN COMENTARIO

Please enter your comment!
Please enter your name here