InicioCULTURAUn laxense e un coruñés, entre os 5 finalistas finalistas do Premio...

Un laxense e un coruñés, entre os 5 finalistas finalistas do Premio Cociñeiro Galego 2025

Publicada o

Por editor

Presentáronse onte os candidatos oficiais a Cociñeiro Galego 2025. Un galardón que recoñece “o labor dos cociñeiros emerxentes que ofrecen propostas culinarias de calidade, utilizan produtos de proximidade, fan unha cociña sostible e difunden estes valores”, tal e como explican desde a organización do Galicia Fórum Gastronómico, que un ano máis puideron constatar a gran expectación que xera este certame, con máis de 1.500 votos rexistrados nos tres primeiros días aberto ao público.

Entre os finalistas atopamos a un coruñés como Miguel Vázquez (Atípico, A Coruña) e a un representante da Costa da Morte como é o laxense Víctor Basante (Arrueiro, Laxe), que estarán acompañados na finalísima de Arón Álvarez (Os Maristas, Pontevedra), Bret Fernández (Prebe, Lugo), e Nel Parada (Nordestada, Portosín, A Coruña).

Os cinco candidatos “destacan pola súa ampla traxectoria no sector, ofrecer nos seus establecementos unhas propostas culinarias arraigadas á terra e á súa contorna, e por apostar pola sustentabilidade”.

A entrega de premios terá lugar o domingo 23 de marzo no espazo Auditorio do Galicia Fórum Gastronómico. Alí saberemos quen recolle o relevo dos xa premiados: Diego López (La Molinera, Lalín) en 2014; Gorka Rodríguez (A Pulpeira de Melide, A Coruña) en 2015; Jorge Gago (A Maceta, Santiago) en 2017; Alén Tarrío (Pampín, Santiago) en 2019 e Moncho Méndez (Millo, A Coruña) en 2022 e Begoña Vázquez (O Regueiro da Cova, Verín, Ourense) en 2024.

Víctor Basante (Arrueiro, Laxe, A Coruña)

De raíces bercianas, pero namorado de Laxe desde ben pequeno, a súa vocación pola cociña espertouse cando tiña 18 anos. Estudou en Coruña e, despois de pasar por cociñas de hoteis e restaurantes de Galicia, Baleares e Canarias, en 2019 abriu o seu primeiro restaurante: A Pracería. Agora, en Arrueiro quere ofrecer un enfoque máis persoal. Un restaurante pequeno cun ambiente relaxado que permite desenvolver unha cociña con mimo, detalle e sensibilidade. Estar máis presente, poder falar co cliente e
ofrecer un trato próximo e familiar. Propón unha viaxe de 6 pases cara á autenticidade, menú gastronómico co produto como protagonista e que varía segundo a tempada e o mercado.

Miguel Vázquez (Atípico, A Coruña)

Miguel elabora en Atípico unha carta galega contemporánea, que vai cambiando en función da estación do ano, e un menú degustación, que renova practicamente unha vez ao mes. Todo iso para que o comensal poida gozar dunha experiencia culinaria nova en cada visita ao restaurante. Apaixonado da cociña galega e os seus produtos: o típico. O atípico é a evolución constante desa raíz tradicional ata unha cociña contemporánea, con novos sabores e sensacións. A súa carta de viños está en constante evolución e tamén se pode gozar dunha selección de cócteles deseñados para maridar coa carta e o menú degustación.

ÚLTIMAS

As traballadoras das residencias privadas reclaman mellores condicións para poder dar unha atención de calidade

Nova mobilización polas rúas da Coruña (é raro día que non haia colectivo denunciando...

As traballadoras da Rede de Escolas Infantís Municipais sacan a careta a Borrego

Despois de meses esperando que o Concello cumprise as súas preguntas, as traballadoras da...

Comeza a actividade presencial na Axencia de Intelixencia Artificial na Coruña

A Agencia Española de Supervisión de Inteligencia Artificial (Aesia) celebrou este venres o seu...

DEIXAR UN COMENTARIO

Please enter your comment!
Please enter your name here