InicioSOCIEDADEPersoal da UDC crea arrecifes con cunchas de vieira de restaurantes con...

Persoal da UDC crea arrecifes con cunchas de vieira de restaurantes con estrela Michelin

Publicada o

Por europapress

Un equipo do Centro de Investigación en Tecnoloxías Navais e Industriais, con sede no campus industrial de Ferrol da Universidade da Coruña (UDC), desenvolveu unha investigación que vincula a alta cociña galega coa restauración de ecosistemas mariños. Foi, informa o reitorado coruñés, ao reutilizar cunchas de bivalvos procedentes de restaurantes con estrela Michelin como material sustentable para a construción de arrecifes artificiais.

O traballo foi publicado na International Journal of Gastronomy and Food Science (Elsevier, 2025), unha recoñecida revista de gastronomía científica. No estudo abórdase como vincular a innovación gastronómica coa sustentabilidade na contorna mariña. O equipo autor do mesmo demostrou que os restos poden utilizarse como compoñentes de ecoformigóns, onde substitúen ata un 20 % do árido groso tradicional sen alterar a resistencia dos materiais.

ÚLTIMAS

Outro venres ás portas do esfolado CEIP Prácticas

Despois de todo un ano de mobilizacións, a comunidade escolar do CEIP Prácticas volveu...

As praceiras volverán ao Mercado de Monte Alto a segunda quincena de decembro

Anunciou onte o voceiro do Goberno municipal, José Manuel Lage, no longo pleno celebrado...

O persoal das Escolas Deportivas Municipais presentou 1.500 sinaturas e reivindicou as súas demandas no escano cidadán

O edil de Deportes quixo deixar claro que “a relación laboral é entre...

Labañou, a Cidade Vella e os Mallos celebran o outono con sendos magostos

Tres citas coas castañas temos nestas semanas. Hoxe mesmo, toca na Praza da Tolerancia,...