InicioCAMBREJacobo Diz leva o Premio Promesas da Alta Cociña

Jacobo Diz leva o Premio Promesas da Alta Cociña

Publicada o

Por editor

Continúa  Jacobo Diz Gómez, estudante do CIFP Paseo das Pontes da Coruña, escalando a súa carreira no mundo da cociña. O cambrés vén de gañar a XII edición do Premio Promesas da Alta Cociña na final celebrada onte en Le Cordon Bleu Madrid, na Universidade Francisco de Vitoria de Madrid.

Durante a final, o estudante de cociña competiu xunto a outros nove candidatos de distintas comunidades autónomas nunha disputada proba de catro horas de duración na que tivo que preparar un prato utilizando técnicas e ingredientes habituais: pichón, arroz e unha guarnición de verduras.

O gañador Jacobo Diz, Premio Promesas de Alta Cociña 2024, que está no seu último ano de estudos no CIFP Paseo das Pontes, mostrouse moi ilusionado e “súper orgulloso do traballo que fixemos estes meses, e con moitas ganas de vir a esta escola para estudar. Espero gozar moito, é unha profesión na que nunca se deixa de aprender”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Xornal da Coruña (@xornaldacoruna)

O segundo clasificado desta edición foi Carlos Navarro Pérez, do Basque Culinary Center de San Sebastián.

O xurado considerou diferentes aspectos a valorar como a técnica, a habilidade culinaria, a creatividade, a presentación e o sabor da receita elaborada.
Pola súa banda, Eduard A verdade é que a maioría deles poderían ser perfectamente un prato nun restaurante con estrela Michelín”.

Premio para Diz e para a Escola

Diz recibiu unha bolsa do 100% para cursar un diploma en Le Cordon Bleu Madrid, valorado en máis de 26.000 euros. Grazas ao programa de validación co que conta a escola, Jacobo poderá acceder aos niveis intermedios dos programas da súa oferta formativa.

Ademais, para recoñecer o esforzo e dedicación do seu centro de estudos, o CIFP Paseo das Pontes da Coruña, tamén foi premiado cunha axuda económica de 1.500 euros para o apoio e compromiso durante toda a participación do alumno no certame.

Máis novas gastro

As mil e unha caras do Fórum Gastronómico

Reflexión de Nadal: Gastronomía alóctona na Coruña

ÚLTIMAS

Falece un pescador tras caer ao mar desde unha zona rochosa no Portiño, na Coruña

Un pescador faleceu esta tarde na cidade da Coruña despois de caer ao mar...

A Policía recupera 60.000 euros estafados a unha empresa da Coruña mediante suplantación de identidade

A Policía Nacional conseguiu recuperar 60.000 euros que foron estafados a unha empresa coruñesa....

Máis de 150 personalidades da cultura herculina asinan un Manifesto “pola dignidade e as boas prácticas” na Fundación Luís Seoane

Unha gran parte do sector cultural coruñés e galego vén de asinar un documento...

En Vilo busca afianzar cunha campaña de micromecenazgo o museo musical da cidade

Se Alan Lomax vivise no século XXI estaría na Tobeira de Oza. O etnomusicólogo...

DEIXAR UN COMENTARIO

Please enter your comment!
Please enter your name here