InicioSOCIEDADEPersoal da UDC crea arrecifes con cunchas de vieira de restaurantes con...

Persoal da UDC crea arrecifes con cunchas de vieira de restaurantes con estrela Michelin

Publicada o

Por europapress

Un equipo do Centro de Investigación en Tecnoloxías Navais e Industriais, con sede no campus industrial de Ferrol da Universidade da Coruña (UDC), desenvolveu unha investigación que vincula a alta cociña galega coa restauración de ecosistemas mariños. Foi, informa o reitorado coruñés, ao reutilizar cunchas de bivalvos procedentes de restaurantes con estrela Michelin como material sustentable para a construción de arrecifes artificiais.

O traballo foi publicado na International Journal of Gastronomy and Food Science (Elsevier, 2025), unha recoñecida revista de gastronomía científica. No estudo abórdase como vincular a innovación gastronómica coa sustentabilidade na contorna mariña. O equipo autor do mesmo demostrou que os restos poden utilizarse como compoñentes de ecoformigóns, onde substitúen ata un 20 % do árido groso tradicional sen alterar a resistencia dos materiais.

ÚLTIMAS

Máis de cen entidades sociais amosan a súa forza “Baixo o mesmo paraugas” para visibilizar a disCapacidade

Este pasado mércores, 3 de decembro, A Coruña volveu ser o centro da inclusión....

O PP propón crear unha Comisión Especial sobre o Mundial 2030 ante a “desinformación” e o “desánimo”

O portavoz do Grupo Popular, Miguel Lorenzo, anunciou que presentará no pleno do 11...

Xurxo Souto presenta este venres, por primeira vez na súa Coruña, “A Novela do Bravú”

Despois das presentacións en Muros e na Casa das Crechas, en Compostela, toca, por...

Xuxán, Meicende, Os Mallos e Monte Alto estrearán 6 novas estacións de Bicicoruña

Segue medrando o transformador servizo de BiciCoruña. A semana pasada instalábanse dúas novas estacións...