InicioCAMBREJacobo Diz leva o Premio Promesas da Alta Cociña

Jacobo Diz leva o Premio Promesas da Alta Cociña

Publicada o

Por editor

Continúa  Jacobo Diz Gómez, estudante do CIFP Paseo das Pontes da Coruña, escalando a súa carreira no mundo da cociña. O cambrés vén de gañar a XII edición do Premio Promesas da Alta Cociña na final celebrada onte en Le Cordon Bleu Madrid, na Universidade Francisco de Vitoria de Madrid.

Durante a final, o estudante de cociña competiu xunto a outros nove candidatos de distintas comunidades autónomas nunha disputada proba de catro horas de duración na que tivo que preparar un prato utilizando técnicas e ingredientes habituais: pichón, arroz e unha guarnición de verduras.

O gañador Jacobo Diz, Premio Promesas de Alta Cociña 2024, que está no seu último ano de estudos no CIFP Paseo das Pontes, mostrouse moi ilusionado e “súper orgulloso do traballo que fixemos estes meses, e con moitas ganas de vir a esta escola para estudar. Espero gozar moito, é unha profesión na que nunca se deixa de aprender”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Xornal da Coruña (@xornaldacoruna)

O segundo clasificado desta edición foi Carlos Navarro Pérez, do Basque Culinary Center de San Sebastián.

O xurado considerou diferentes aspectos a valorar como a técnica, a habilidade culinaria, a creatividade, a presentación e o sabor da receita elaborada.
Pola súa banda, Eduard A verdade é que a maioría deles poderían ser perfectamente un prato nun restaurante con estrela Michelín”.

Premio para Diz e para a Escola

Diz recibiu unha bolsa do 100% para cursar un diploma en Le Cordon Bleu Madrid, valorado en máis de 26.000 euros. Grazas ao programa de validación co que conta a escola, Jacobo poderá acceder aos niveis intermedios dos programas da súa oferta formativa.

Ademais, para recoñecer o esforzo e dedicación do seu centro de estudos, o CIFP Paseo das Pontes da Coruña, tamén foi premiado cunha axuda económica de 1.500 euros para o apoio e compromiso durante toda a participación do alumno no certame.

Máis novas gastro

As mil e unha caras do Fórum Gastronómico

Reflexión de Nadal: Gastronomía alóctona na Coruña

ÚLTIMAS

Choca en perillo tras circula drogado en sentido contrario e cun menor no coche

A Garda Civil e a Policía Local da Coruña interceptaron a un condutor que...

Veterinarias de todo o país volveron manifestarse en contra do Real Decreto 666

Volveron saír á rúa este sábado 7 de xuño as responsables das clínicas Veterinarias...

Xulgan a un home por denigrar con comentarios racistas a usuarios dun centro deportivo en Oleiros

A sección segunda da Audiencia Provincial da Coruña celebrará o día 10 un xuízo...

A UDC destaca o apoio do pleno a Medicina: “Reforza a vontade de traballar na proposta”

O reitor da Universidade da Coruña (UDC), Ricardo Cao, mostrouse "moi satisfeito" polo apoio "unánime"...

DEIXAR UN COMENTARIO

Please enter your comment!
Please enter your name here