InicioCAMBREJacobo Diz leva o Premio Promesas da Alta Cociña

Jacobo Diz leva o Premio Promesas da Alta Cociña

Publicada o

Por editor

Continúa  Jacobo Diz Gómez, estudante do CIFP Paseo das Pontes da Coruña, escalando a súa carreira no mundo da cociña. O cambrés vén de gañar a XII edición do Premio Promesas da Alta Cociña na final celebrada onte en Le Cordon Bleu Madrid, na Universidade Francisco de Vitoria de Madrid.

Durante a final, o estudante de cociña competiu xunto a outros nove candidatos de distintas comunidades autónomas nunha disputada proba de catro horas de duración na que tivo que preparar un prato utilizando técnicas e ingredientes habituais: pichón, arroz e unha guarnición de verduras.

O gañador Jacobo Diz, Premio Promesas de Alta Cociña 2024, que está no seu último ano de estudos no CIFP Paseo das Pontes, mostrouse moi ilusionado e “súper orgulloso do traballo que fixemos estes meses, e con moitas ganas de vir a esta escola para estudar. Espero gozar moito, é unha profesión na que nunca se deixa de aprender”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Xornal da Coruña (@xornaldacoruna)

O segundo clasificado desta edición foi Carlos Navarro Pérez, do Basque Culinary Center de San Sebastián.

O xurado considerou diferentes aspectos a valorar como a técnica, a habilidade culinaria, a creatividade, a presentación e o sabor da receita elaborada.
Pola súa banda, Eduard A verdade é que a maioría deles poderían ser perfectamente un prato nun restaurante con estrela Michelín”.

Premio para Diz e para a Escola

Diz recibiu unha bolsa do 100% para cursar un diploma en Le Cordon Bleu Madrid, valorado en máis de 26.000 euros. Grazas ao programa de validación co que conta a escola, Jacobo poderá acceder aos niveis intermedios dos programas da súa oferta formativa.

Ademais, para recoñecer o esforzo e dedicación do seu centro de estudos, o CIFP Paseo das Pontes da Coruña, tamén foi premiado cunha axuda económica de 1.500 euros para o apoio e compromiso durante toda a participación do alumno no certame.

Máis novas gastro

As mil e unha caras do Fórum Gastronómico

Reflexión de Nadal: Gastronomía alóctona na Coruña

ÚLTIMAS

Inés Rey pide á Xunta deixar as “rifas políticas” sobre o marco xurídico para poñer tope ao aluguer

A alcaldesa da Coruña, Inés Rey, lamentou a "inacción" da Xunta e reiterou a súa petición de...

A Coruña insta á Xunta a actuar fronte ao mercado tensionado do alugueiro

A alcaldesa da Coruña, Inés Rey, pediu á Xunta un marco xurídico sobre o...

A hostalaría coruñesa seguirá mobilizándose durante todo o mes de setembro

Despois da resposta masiva acadada na concentración convocada pola Hostalería coruñesa realizada diante do...

O Pazo de Meirás declarado Lugar da Memoria Democrática

O Goberno estatal vén de publicar hoxe no Boletín Oficial do Estado (BOE) o...

DEIXAR UN COMENTARIO

Please enter your comment!
Please enter your name here